Inga höga hus i City

Att staden ska växa och ge plats för fler stockholmare är vi många som tycker. Länge har diskussionen präglats av stora och framförallt höga hus. Jag menar att de måste finnas en annan väg. Jag vill se många nya bostäder och spännande arkitektur. Men samtidigt måste vi vara rädda om det som gör Stocholm till en så speciell och vacker stad. Detta och mycket annat finns med i FP:s handlingsprogram för Stockholms stad som antogs igår av vårt representantskap.

Lotta Edholm skriver om stadsmiljöfrågorna på DN Stockholmsdebatt. Läs här.

Läs också Mark Klambergs blogg.

4 Comments, RSS

 1. Pingback/Trackback

  28 maj, 2010 @ 09:32 Svara

 2. Max 17 juni, 2010 @ 10:02

  Ja till höga hus i innerstan!

  Stockholm är en stad som växer. Eller rättare sagt Stockholm skulle kunna vara en stad som växer men det gör den inte, iallafall inte i den mån som den skulle kunna. Och varför? Joo det finns ingenstans att bo.

  När jag hör och ser människor säga att statssilhuetten är det viktigaste blir jag arg. Visst för dig som redan har en lägenhet i stan är det en sak. Men dom hundratusentals människor som vill flytta till Stockholm. Bara för att dom inte kan köpa en lägenhet för X antal miljoner så är dom tvungna att bo i förorten.

  För mig är meningen ”Inga höga hus i innerstan” det samma som Inga lågavlönade i innerstan.

 3. Anna Starbrink 17 juni, 2010 @ 04:15

  Hej!
  Jag tycker vi ska bygga massor av nya bostäder i Stockholm. Minst 15000 nästa mandatperiod och av dessa många hyresrätter. Jag vill gärna att vi bygger mycket inne i stan också. Stora projket är på gång, t ex på Kunsholmen och Norra station. Det behövs också många nya lägenheter i förorterna.Här i Spåna,där jag bor tillexempel. (jag har alltså inte alls någon lägenhet i innerstan, men tycker dock inte att någon ”tvingat” mig att bo i förorten)

  Några höga hus i City är inte lösningen på bostadsbristen. Men det är ett sätt att förstöra det som jag tycker är en av världens vackraste städer. Ingen tror väl förresten att lägenheterna i några citybelägna skyskraport skulle kunna bli så billiga att lågavlönade har råd att flytta dit?

  Däremot ser jag gärna höga hus i andra områden där de inte bara skulle vara bra ur bostadssynpunkt utan också tillföra kvaliteter i stadsmiljön. Kista är ett sådant exempel, Värtan ett annat.

  Hur som helst är det roligt att det nu pågår en sådan livlig diskussion om stadsmiljön i Stockholm.

  Vänligen
  Anna

 4. Pingback/Trackback

  21 februari, 2011 @ 06:44 Svara

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*