Klättrare på mäktiglistan…

Så roligt det är att läsa Dagens Medicins lista över  de hundra mäktigaste i vården. Min landstingsrådskollega Birgitta Rydberg (FP) klättrar från plats 22 till plats 20. Hon följs av Barbro Westerholm, riksdagsledamot (FP) som klättrat från plats 38 till plats 21. Grattis till båda!

Barbro Westerholm

2 Comments, RSS

 1. Anna Katarina Bergsten 16 januari, 2011 @ 11:23

  Anna
  Läste i DN idag en artikel rubricerad ” Patienter slipper mat i plastlåda ” . Vill gratulera dig till ditt initiativ.

  Jag har jobbat med mat i dryga 20 år på leverantörssidan av råvaror och sett med förtvivlan hur många fina kök rustats ned inom sjukvården och kunskap om mat och dess hantering gått förlorad.

  Istället har politiker endast sett fördelar med typ Sodexo mat dvs sett stordriften och ev kortsiktiga ekonomiska fördelar som avgörande( undrar om hur stora ek fördelar om man inkl alla kostnader för denna centraliserade hantering ).

  Äntligen att någon tänker annorlunda och stoppar denna hantering inom Karolinska och Södersjukhuset. En början till att även här styras av närhet och nylagat. Som sagt – grattis. Ser fram emot att läsa om vad mer du gör inom politiken.

  Anna katarina

 2. Anna Starbrink 16 januari, 2011 @ 01:58

  Hej och tack för uppmuntrande ord. Jag skriver nu ett nytt blogginlägg om hur jag ser på kosten – eller snarare måltiderna i vården.

  Med vänliga hälsningar
  Anna Starbrink

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*