Måltider i vården

Idag har produktionsutskottet ett seminarium om sjukhusmaten och hur den kan utvecklas. Jag ska inleda seminariet och tänker då lyfta fram hur viktigt det är att vi ser måltiden som en helhet och inte bara en fråga om mat. Miljö, bemötande, inramning, doft, smak – allt hänger ihop! Jag hoppas på en lärorik dag och intressanta diskussioner.

I Dagens Nyheter skriver en Mona Bergvall om sina negativa upplevelser av sjukhusmaten. Hennes och andras upplevelser är en utgångspunkt för arbetet om hur vi ska kunna utveckla måltiderna i Stockholm. Det är just sådana bilder som hon ger som får mig att vilja göra förändringar.

One Comment, RSS

  1. Staffan Sundqvist 19 oktober, 2011 @ 07:28

    Sjukhusmaten i Stockholm är under all kritik! Starbrink & Co skulle tvingas äta den så blev det nog ändring. Jag har själv legat inne ett par omgångar och hade inte mina anhöriga köpt med sig mat så hade jag svultit ihjäl. Det går inte att beskriva hur vidrig den s.k ”maten” är.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*