På plats i New York – valspurt

En vecka kvar till presidentvalet i USA. Jag har rest hit för att följa slutspurten i valrörelsen. Mitt första stopp är New York. Men det är inte direkt någon valfeber som präglar stämningen här, där Clinton har en säker seger att hämta.

Det är inte mycket affischer eller andra tecken i stadsmiljön på att vi står inför ett mycket spännande val om drygt en vecka. Men det är förstås inte i New York som valet avgörs. Här har Hillary Clinton en stabil ledning. Därför blir det intressant att resa ut i någon swing state under veckan och delta i kampanjaktiviteter. I New York ska vi träffa kampanjaktiva under ett par dagar innan vi reser vidare. Även om det inte märks så mycket i stadsmiljö att valet närmar sig så pågår det febril aktivitet. Olika kampanjmöten arrangeras och aktivisterna träffas för att ringa och skriva till väljare för att få dem att gå och rösta.

Jag hoppas och tror att Clinton vinner kampen. Men ännu är det inte avgjort. Följ med mig här på bloggen så ska jag berätta mer om min resa och vad vi får uppleva här.

Utanför Trums egen byggnad fick han lite draghjälp i kampanjen av en man som sjöng hellre än bra.

Utanför Trumps egen byggnad fick han lite draghjälp i kampanjen av en man som sjöng hellre än bra.

Syftet med resan är att studera valrörelsen och jag är mest intresserad av kampanjaktiviteter och gräsrötternas insatser i valrörelsen. Jag har rest hit för Liberalernas räkning och jag hoppas få mycket inspiration inför att vi själva ska börja planer vår svenska valrörelse. 

2 Comments, RSS

 1. carina hedenberg 3 november, 2016 @ 10:55

  Hej,

  Bara ett par frågor;

  På vems uppdrag åker du dit? Enligt Olle Wästberg deltar du i valkampanjen i Clintons högkvarter stämmer det? Du skriver ju ovan; citat: ”Jag har rest hit för Liberalernas räkning”
  Eller har du semester – eller – är det landstinget som betalar din resa?

  Vänliga Hälsningar

  Carina Hedenberg

  • Anna Starbrink 3 november, 2016 @ 10:59

   Hej
   Jag är här för att studera valrörelsen tillsammans med kollega från liberalerna. Jag har bland annat besökt två av Clintons lokala kampanjkontor. Landstinget betalar inte ett öre för min resa. Med vänlig hälsning, Anna

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*