Vårdval Stockholm – en succé

Idag skriver sex logopeder på DN-debatt om vad vårdvalet har betytt för ungdomar med dyslexi. Vårdvalet infördens för drygt två år sedan och har redan fått stor effekt.  Logopederna beskriver hur Vårdval Stockholm gett såväl ökda valfrihet, kapade köer i hela länet och stärkta kvalitetskrav som en öka möjlighet för professionen att använda sina kunskaper och sin kreativitet för att möta patinternas behov.

Om oppositionens politiska alternativ till vårdvalet skriver de: ”Om man granskar oppositionens ”alternativ” i jakt efter konkreta förändringar återstår följande: slopande av fri etableringsrätt och fler landstingsägda nyetableringar. I klartext: politiker ska bestämma vilka som behöver vård och hur mycket.” Det kunde knappast uttryckas tydligare.

Tyvärr tror jag inte oppositonen tar intryck av logopedernas argument. De har visat tydligt i fullmäktiges debatter att Vårdval Stockholm står högsta på deras lista över sådant som ska slaktas efter valet.

Flera bloggare skriver om detta:  Birgitta Rydeberg, Mark Klamberg, Rasmus Jonlund.

5 Comments, RSS

 1. Pingback/Trackback

  16 februari, 2010 @ 04:43 Svara

 2. Peter Andersson 16 februari, 2010 @ 08:24

  Anna
  Ska inte ”spamma” dig med länkar o så men har skrivit en liten replik till er alla som jublar över logopedernas säkert väl underbygda inlägg. Det är som jag skriver, inte detta kritiken handlar om.

  Du har i ditt inlägg lyft fram att det är den politiska prövningen av vart vårdens resurser ska etableras som är så fel. Det vill säga samma prövning som de borgerliga partierna i tex halland och Skåne har infört.

  i all välmening och med hopp om gott debattklimat
  :-)

  peter

 3. Anna Starbrink 18 februari, 2010 @ 07:25

  Hej Peter. Kul att du hittat till min blogg, det gjorde att jag hittade din också. Antar att frågan om valfriheten utformning och fri etablering kommer att vara het hela valåret.

  Vänligen
  Anna

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*