Vem bryr sig om bröllopet?

Efter att i månader översköljts av mediarapportering inför den stundande rojalistyran och kronprinsessan bröllop med sin gyminstruktör börjar jag undra om alltihop bara en är bisarr mediahappening som helt saknar relevant för de flesta undersåtar.

Två nyheter får mig att fundera på om det kan vara så att fler än jag känner en monumental motvilja mot detta jippo. Fram tills debatten om brudöverlämnande kunde jag stå ut, men när den totala avsaknaden av föranking i nutiden blottats hos prinsessan och hennes gemål samt hos pappa kungen, tycker jag bara att det hela är dötrist. Gäsp. 

Nu undrar jag om fler känner sig lika uttråkade på det hela. När folk fick hansen att uppvakta de unga tu, var intresset minimalt. Se här och här. Tidigare har rapporterats om svalt intresse för att resa till huvudstaden för att uppleva spektaklet på plats. Se här. Kan det verkligen vara så att den samlade kvällspressen, bloggarna samt SVT misstagit sig. Finns det något stort allmänintresse?

Den enda förmildrande omständigheten är att det kommande brudparet verkar så underbart förälskade. Det kan förstås förmå till och med mig att smälta en smula.

2 Comments, RSS

 1. Ewa 15 juni, 2010 @ 12:54

  Hej Anna,

  För oss ickeboende i Stockholm är det med ett visst leende på läpparna som det inte blivit den succé som man i Stockholm tror om alla händelser som inträffar i vår vackra huvudstad. Känns som att det händer ett och annat i andra svenska städer också, men som överhuvudtaget inte uppmärksammas utanför Stockholm.

  Visst är det vackert med ett dyrt prinsessbröllop, men personligen hade jag inte åkt dit av den anledningen. Då finns det betydligt större orsaker att åka till Stockholm. Tror de överskattade folks intresse för ett kungligt bröllop.

  ha det bra!

  mvh
  ewa

 2. Anna Starbrink 17 juni, 2010 @ 04:05

  Det finns gott om andra – bättre – skäl att resa till Stockholm. Och ett och annat skäl att resa härifrån ibland…:-)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*