maj 05, 2024
Kultur Sjukvård & hälsa

1 miljon till kultur i vården


plåster
Att ge människor som är sjuka och vistas på sjukhus eller äldre som bor i särskilda boenden tillgång till kulturupplevelser är en viktig kulturpolitiskt uppgift, tycker jag. Under senare år har kopplingen mellan kultur och hälsa blivit alltmer uppmärksammad. Vi mår bra av kultur, kan man sammanfatta det hela. Naturligtvis med stor respekt för de individuella preferenserna. 

I kulturnämnden brukar jag lyfta fram hur viktigt det är att vi i landstinget som både ansvarar för hälso- och sjukvård och har de kulturpolitiska verktygen ser till att gifta ihop detta och se till att även den som är för sjuk eller inte har orken kvar att själv ge sig ut i kulturlivet ändå får möjlighet till starka kulturupplevelser. Nu kan vi markera denna viktiga uppgift ännu starkare genom att satsa en extra miljon på kultur i vården. Mitt i Kungsholmen uppmärksammar den här satsningen.

Den som vill veta mer, eller kanske komma på ett intressant seminarium om seniorkultur hittar mer information på landstingets hemsida.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821