april 04, 2024

Ett vårtecken så gott som något är när Landstinget söker sommarjobbande unga. Den som är mellan 16 och 18 år kan söka. Sommarjobben finns inom hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och administration.

För landstinget är det viktigt att få möjlighet att möta unga människor och ge dem en chans att prova på att arbeta inom våra verksamhetsområden. Det kanske kan inspirera till intressanta yrkesliv, exempelvis i vården?!

Det är också viktigt att unga människor får möjlighet att skaffa sig erfarenheter från arbetslivet och förstås att tjäna egna pengar. Själv skaffade jag mig mitt första sommarjobb i matbutiken Orsahallen när jag var 13 år. De trodde på mig och jag fick fortsätta på lov under flera år till jag tog studenten och började jobba med annat. Först fick jag jobba med frukt och grönt, se till att det alltid var fräscha varor framme och se till att det var snyggt och prydligt, så småningom fick jag börja i kassan. Jag är tacksam för möjlighet att få lära mig att ta stort ansvar, samarbeta, bemöta ibland knepiga kunder väl, tjäna egna pengar och odla min självständighet som jobbet i butiken innebar. Den erfarenheten har betytt mycket för mig.

Har du någon som du tror är intresserad av att jobba några veckor så tipsa dem om att söka. Läs mer om sommarjobben här.

 

 

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821