september 09, 2023
Kultur

16 miljoner mer till kulturen i Stockholms län

Kulturnämnden får utökad budget med 16,4 miljoner kronor. I centrum står Kultur i vården och barn och unga vid sidan av ett nytt fyraårigt avtal med Konserthuset, i den budget som kulturnämnden nu fastställt. Själv lämnade jag ordförandeskapet vid årsskiftet, men engagemanget för kulturpolitiken finns förstås kvar. 

Min efterträdare som ordförande Gunnel Orselius-Dahl säger i en kommentar: ”Som huvudfinansiär för Konserthuset tar landstinget ett stort ansvar för ett kultur- och musikliv i världsklass. Konserthuset är en musikscen som verkligen har lyckats sätta avtryck och det är roligt att vi kan fortsätta ge detta musikhus stabila förutsättningar – och ett rejält påslag på sex miljoner per år de kommande fyra åren”

Gunnel lyfter också fram barn och unga som en prioriterade grupper. Och förstås fullföljer hon ambitionen att utveckla kultur i vården- verksamheten så att fler får del av kulturen, även när man är sjuk. Det finns dessutom en tydlig ambition att koppla verksamheten till vetenskap och använda kulturen för bättre hälsa. Det gillar jag!

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823