december 12, 2023

Landstinget anställer 800 sommarjobbare. Det är en utökning med 100 jobb jämfört med förra året.

Från landstingets sida är detta ett sätt att bidra till att unga människor får kontakt med arbetsmarknaden och möjligheter att tjäna egna pengar. Men det är förstås också ett ypperligt tillfälle för oss att visa upp hälso- och sjukvården som den framtidsbransch den är. Jag hoppas så klart att många ska trivas med sitt jobb i landstinget och framöver kanske söka sig en yrkeskarriär i organisationen. Stockholms läns landsting är en av landets absolut största arbetsgivare med 43 000 anställda. Det finns  massor av spännande arbetsuppgifter i en så stor organisation. Och vi behöver locka framtidens kompetenta medarbetare till oss. Min förhoppning är att sommarjobben kan bidra till detta.

DN skriver om sommarjobben idag (ej på nätet)
DN skriver om sommarjobben idag (ej på nätet)

Alla som är mellan 16 och 18 år samt är skrivna i Stockholms län kan söka. Vi prioriterar alldeles särskilt unga människor med funktionsnedsättning. Från den 13 mars kan man börja söka jobben.

Det finns jobb på alla sjukhus och på många vårdcentraler, geriatrikenheter med mera.  Sommarjobben finns främst i avdelningskök på vårdavdelning, administration, vårdavdelning och vaktmästeri. Alla sommarjobbare får både en introduktion och en handledare som finns till hands under hela sommarjobbsperioden.

Gå in på landstingets hemsida och läs mer om sommarjobben. Du kan också kolla in facebooksidan – facebook.com/sommarjobbsll.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823