februari 02, 2024
Valaffischer Folkpartiet 2014
Val 2014

Affischer och valupptakt

Idag blev valkampanjen ordentligt synlig i stadsmiljön. Vi och de andra partierna har hängt upp valaffischerna. Nu hoppas vi att varenda medborgare påminns om att det är val. Och att alternativen blir tydliga.

Jag var förstås själv ute, tillsammans med många ideella valarbetare, och hängde upp affischer. Min favoritaffisch har budskapet: Vården mår bra av privata alternativ.

image

På eftermiddagen samlades några hundra folkpartister på Berns för vår valupptakt. Jan Björklund höll ett fint tal där han tog upp den fruktansvärda situation som drabbar kristna i Irak genom IS framfart. Detta folkmord måste förhindras att fortsätta.

Det fanns även plats för inrikespolitik i taket. Feminism utan socialism var det bärande temat och Björklund presenterade ett nytt förslag om att makar ska dela på pensionen efter skilsmässa. Idag finns det många, framförallt kvinnor, som har mycket små pensioner att leva på. Att dela på pensionspoängen, precis som man delar på annat vid skilsmässa kan vara en lösning för mer jämställdhet för äldre. Läs gärna mer om förslaget här.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823