december 12, 2022

Idag firar vi alla varma hjärtan och kärleken. Det behövs. Rent privat ska jag fira mina små älsklingar ikväll. Stora hjärtat är i USA med sitt jobb så honom får jag fira på distans. Men vi kan ju också ägna dagen åt några tankar till de som gör gott för andra.

Först och främst de riktiga vännerna. De som finns där i ur och skur. Som ger glädje, trygghet och energi. Som aldrig dömer men ofta stöttar. De som ger kritik på ett sätt så vi kan lyfta oss. De som vi kan bara vara tillsammans med. Ni – och ni vet nog vilka ni är – är värda att fira på alla hjärtans dag.

Lite mer otippat kanske vill jag ge lite kärlek till fritidspolitikern, denna hårt arbetande människa som väljer att lägga sin fritid och sitt engagemang på vårt gemensamma demokratiska samhälle. Det är inte ofta denna vardagshjälte får ett tack. Men vi ska vara tacksamma att människor gör detta. Det är de som utgör stommen i den lokala demokratin.

Och så kvinnorna före oss. De som slogs för sina och våra rättigheter. De som drev fram demokratin i vårt land och såg till att även flickor fick utbilda sig. De som frigjorde kvinnan från hemmet och mannen och såg till att de och vi kan försörja oss själva och forma våra liv. Många hjärtan till er. Men också till dem som slåss på dagens barrkader mot våld, hedersförtyck (snarare skamligt förtryck!), ekonomiska ojämställdhet, sexistiska lågvattenmärken på nätet, slöjtvång i fjärran länder och mycket annat.

De av mina läsare som tänker på hjärtat ur ett med fysiologiskt perspektiv ska förstås inte gå lottlösa ur bloggposten. Låt mig därför lyfta fram hjärtsjukvården som räddar liv varenda dag. Danderyds sjukhus har Stockholms bästa hjärtsjukvård och är bäst i landet på att, inom rekommenderad tid, åtgärda hjärtinfarkt där ett kranskärl är helt blockerat. Allt enligt Swedehearts nationella kvalitetsindex 2016. (Jag uppdaterade bloggen här eftersom jag idag fick se nyheten om årets ranking)

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823