maj 05, 2024
Sjukvård & hälsa

Alla vuxna kan boka vaccination nu

I dag öppnar bokningen av covid-vaccination för alla 18 år och äldre. 2003. Det betyder att alla vuxna stockholmare nu kan boka tid för vaccination. Det är ca 256 000 ytterligare stockholmare som därmed omfattas och bokningstrycket väntas bli högt. 1,9 miljoner vaccinationer har nu utförts i Region Stockholm. För dem som ska boka dos 2 finns särskilda reserverade vaccintider.

Vaccinationerna fortsätter i högt tempo. I dag öppnar regionen bokningen för alla vuxna personer, då vi ser ett relativt stort utbud av tider för dos 1 den närmaste tiden. Det väntas ett högt tryck på bokningen när många söker vaccintid samtidigt men vi ser en stor fördel i att vaccinationerna nu kan ske ännu effektivare. Om man inte lyckas boka en tid på första försöket är det bra att försöka igen senare, det läggs ut nya tider löpande.

Samtidigt som vi öppnar för alla över 18 år att boka dos 1 av vaccinet, får nu allt fler SMS om att ta vaccindos 2 mot covid. Jag vill uppmana alla att verkligen göra det så snart som man kan, regionen har reserverat doser för att alla ska kunna bli fullvaccinerade.

Från nästa vecka har vi 37 öppna vaccinationsmottagningar och fyra vaccinationsbussar. Vi gör fortsatt särskilda ansträngningar att nå ut i områden med lägre vaccinationsgrad, med tre av de fyra bussarna och flera strategiskt placerade mottagningar, bland annat en fjärde som öppnar i Geneta i Södertälje nästa vecka.

Se aktuella listan över vaccinmottagningar på 1177

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821