oktober 10, 2021
På väg till Almedalen. Äntligen har sommaren kommit och solen strålar över vattenytan när färjan för oss till Visby. I dag börjar Almedalsveckan och jag har 25 inbokade aktiviteter de närmaste fyra dagarna. Idag kan jag dock ta det lugn och lägga energin på att förbereda veckans många åtaganden.

För mig innebär Almedalsveckan en fantastisk möjlighet att möta många människor, att få diskutera och lyssna, att knyta nya kontakter och återse gamla bekanta. I Almedalen får man både ge och ta. Jag har fått fantastiskt många inbjudningar till spännande möten, paneldiskussioner, rundabordssamtal, informella middagsträffar och mingel. Det är bara möjligt att delta i en bråkdel av allt som finns.

I centrum för Almedalsveckan står det offentliga samtalet och politikens möjligheter. Det är förstås många som vill ta chansen att få tala med beslutsfattare när så många är samlade i Visby. Partiledartalen är fortfarande stommen i programmet och vad de kommer att säga blir föremål för mycket analys och fortsatt debatt. Det är bra. Själv ser jag förstås extra mycket framemot att på söndag få lyssna på Jan Björklund och höra vilka samhällsutmaningar i vår tid som han väljer att lyfta fram.

Men innan dess är det full fart för min egen del. Jag kommer i olika sammanhang och inom olika frågeställningar lyfta fram behovet av att stärka patienternas ställning i vården, på olika sätt – allt från rätten att välja vårdgivare och att stoppa hoten mot valfriheten till vikten av att bejaka den tekniska utvecklingen och utveckla nya e-hälsotjänster vidare till att kultur i vården kan bidra till att stärka patienternas välbefinnande.

Jag kommer att berätta mer om vad som händer i Almedalen här på bloggen. På den här sidan kan du se vilka seminarier och paneldebatter jag deltar i.

 

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1736