juli 07, 2024

2017 har varit både ett förfärligt och ett fantastiskt år. Det kanske alla år är? Jag listar några toppar och dalar, sånt som både varit svårt och roligt men betytt mycket för mig:

Härligast: när jag och familjen reste till Tokyo och upplevde Japan tillsammans. Att resa med barnen är fantastiskt utvecklande både för dem och för oss vuxna. Nya kulturer, språk, strapatser, valutor och framförallt möten med människor som både är som vi men ändå så olika. Sådana upplevelser vill jag gärna ge mina barn.

Tokyo, en underbar blandning av modernitet, utveckling och tradition. Jag vill gärna återvända.

Intressantast: Att leda och slutföra arbetet med Välfärdskommissionen och den omfattande idéutvecklingen som ledde till att Liberalernas landsmöte kunde anta ny politik inom välfärdsområdet.

Jag argumenterade på landsmötet för en modern sjukvårdspolitik och för att Liberalerna ska stärka sin profil ytterligare inom välfärdsområdet.

Hemskast: utan tvekan terrorattacken på Drottninggatan när min tioåriga dotter befann sig där, på Skandiabiografen, med sina skolkamrater. De togs väl om hand av Cityakutens medarbetare. Det var årets värsta timmar.

Terrorattacken skakade om vår stad ordentligt men lockade också fram det bästa ur stockholmarna som på så många sätt visade att vi är starka tillsammans. Mängder med blommor östes över lejonen som blivit min nya favoritsymbol för Stockholm. Tyvärr har nog också rädslan bitit sig fast i många av oss.

Nyaste familjemedlemmen: Siri flyttade hem till oss i augusti och familjen blev alldeles komplett (somliga anser dock att det fattas både hund och ödla :))

Siri är en söt katt med hög integritet och milt överseende uppsyn inför allt vad familjens människobarn tar sig för. Hon blev snabbt en självklar och älskad familjemedlem.

Största förlusten: älskade Inga-Greta, min svärmor och barnens farmor gick bort i våras. Hon var en enastående kvinna, handlingskraftig, kreativ, generös, kärleksfull. Vi saknar henne så. Läs gärna hennes barns fina minnesord i DN.

Nu får vi vila i minnena av en enastående kvinna. Hon begravdes vid sin make i Uppsala.

Roligaste uppdraget: På Liberalernas landsmöte blev jag återvald till partistyrelsen. Och i december valdes jag in som ny i partiledningen. Det är jag både glad och ivrig inför men känner samtidigt ett enormt ansvar inför valåret.

Det ska bli roligt att få vara en del av Liberalernas partiledning tillsammans med Jan Björklund, Helene Odenjung, Maria Arnholm mfl.

Bäst som landstingsråd: Att vi har startat så många nya inslag i länets sjukvård. Södertäljes nya sjukhusbyggnad invigdes, nya Närakut Haga i Solna startade, liksom nya specialistcentra, Psykiatri Sydväst har flyttat in i nya, moderna lokaler i Huddinge sjukhus, Bröscentra har startat vid Södra station, Nytt diagnostiskt centrum invigdes på Danderyd sjukhus osv.

Invigning Södertälje sjukhus 2017-03-09
Det blev en högtidlig invigning av Södertäljes nya sjukhusbyggnad tillsammans med Prinsessan Sofia mfl.

Ser mest framemot 2018: Valet! Jag är så stolt och tacksam för att jag vann Liberalernas provval till landstingslistan och att jag fick medlemmarnas förtroende att toppa alla listorna i Stockholms stad. Jag har dessutom med mig bästa dreamteamet på listan. Det ska bli då roligt att driva valrörelse tillsammans.

Vid min sida i valrörelsen i Stockholm har jag Cecila Elving, Daniel Forslund, Pär Hommerberg och Anna Horn. Jag är så glad för detta kompetenta och roliga team.

Nu lämnar vi 2017 och laddar för ett nytt år som jag vet kommer bli minst lika händelserikt. Jag önskar er alla ett riktigt gott nytt år!

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821