februari 02, 2023
Blandat

Årets Mappie

Igår utsåg M-magasin årets Mappie. Jag var på plats på Grand Hotel för att fira starka inspirerande kvinnor. Det är Ameilia Adamo, chefredaktör för M-magasin som bjuder in till den årliga Mappiegalan för att hylla kvinnliga företrädare 50+ . Mappie står för Mature Affluent Pioneering People. Översatt till svenska blir det Mogna Attraktiva Pionjärer.

Tidigare Årets Mappievinnare är Maud Olofsson, som var först ut 2006, följd av Stina Lundberg Dabrowski, Margot Wallström, Elisabet Höglund och Carin Götblad. Årets Mappie är Kikki Danielsson. Utöver detta fina pris delades också flera andra Mappie-pris ut; årets kulturmappie blev Pernilla August, årets maktmappie blev Inga-Britt Ahlenius, årets stilmappie blev Gudrun Sjödén och årets internationella mappie blev filmstjärnan Helen Mirren, årets vardagshjälte-mappie blev Birgitta Notlöf som driver Livstycket i Tensta.

Det var kul med Kikki Danielsson, tycker jag. Hon verkade verkligen väldigt glad för priset. Dessutom älskade jag henne när jag var en liten flicka. Jag övertygade min mamma om att ta med mig till Ångbåtsudden i Orsa när Kikki skulle spela där. Oförglömligt minne. Men det var många, många år sedan. Jag växte ifrån henne och har inte hängt med i hennes karriär, men så klart inte kunnat undgå löpsedlarna om missbruk, skilsmässa och tragedier. Men nu är hon visst på topp igen! Bravo!

Jag är på väg till årets Mappie. När det är gala vill man vara fin. Därför åkte bästa gåbortshalsbandet på.
Påväg till galan. Jag är ingen riktig Mappie än, mer en Mappiewannabe. I bästa fall räknas jag som ung och lovande i sammanhanget.
 
Coola Inga-Britt Ahlenius får makt-mappiepriset av sköna Amelia Adamo.
Inga-Britt Ahlenius blev årets makt-mappie. Här får hon priset av Amelia Adamo.
 
Kikki Danielsson är årets Mappie och här sjunger hon Bra vibrationer!
Årets Mappie: Kikki Danielsson. Strålande återkomst till rampljuset beyond kvällstidningarnas löpsedlar. Nu är det musik, film och bok som gäller.
Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823