maj 05, 2024
Sjukvård & hälsa

Bättre vårdservice med e-hälsa

E-hälsa blir en allt viktigare del av vården. Karolinska sjukhuset har en ny tjänst som ger patienterna kontroll över blodproven. 

Idag skriver Dagens Nyheter om hur några e-hälsotjänster utvecklas inom Stockholms läns landstingKarolinska sjukhuset. Jag tycker själv att ämnet är högintressant eftersom det underlättar för människor att vara aktiva för sin egen hälsa. Talesättet kunskap ger makt, gäller i högsta grad för den som vill jobba med sin egen hälsa. Med moderna e-hälsotjänster kan man skaffa sig kunskap om den egna hälsan och bli en medaktör i vården.

I det nu uppmärksammade exemplet får patienterna på Karolinska universitetssjukhusets reumatologklinik tillgång till provsvar på sina blodprov. Det gör att man snabbt och utan att behöva invänta nästa läkarbesök kan få besked om hur värdena utvecklats.

Folkpartiet driver på för utvecklad e-hälsa, inte minst som ett verktyg för ökad patientmakt. Läs gärna i vårt sjukvårdspolitiska program om detta.I Uppsala, där min kollega Ludvig Larsson engagerat sig i frågan, har man kommit långt med detta. Min kollega Birgitta Rydberg här i Stockholm bloggar också om detta.

Artikel om e-hälsa i Dagens Nyheter.
DN skriver idag om nya e-hälsotjänster.
Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821