april 04, 2024
Blandat

Bodil Jönsson är gammal…

Bodil Jönsson

..säger Bodil. Och hon måste väl få bestämma den saken själv. Det är dock alldeles uppenbart att hon är mycket vital och förmår skapa samtal om viktiga frågeställningar.

Igår lyssnade jag på henne när hon talade på Dagens Medicins seminarium. Hon talade utifrån den bok hon skrivit som heter När horisonten flyttar sig  – om att bli gammal i en ny tid.

Hon lyfte fler intressanta frågor att fundera på. Bland annat om arbetsmarknaden och pensioneringen. För många är det en stor och inte alltid positiv upplevelse att gå från fulltidsarbete till heltidspension. En mer flexibel övergång kan säkert vara bra för många. Och självklart vore det bra för många arbetsplatser att få behålla den erfarenhet och kompetens som finns samlad hos de äldre medarbetarna.

Bodil Jönssons hemsida kan man läsa mer om hennes tankar kring åldrandet i vår nya tid och man kan dessutom delta i ett samtal som pågår för fullt kring detta.

Jag gillar Bodil Jönsson sedan jag läste hennes bok Tio tankar om tid för ett antal år sedan. Hon har förmåga att väcka nya tankar hos läsaren och att se saker på nya sätt.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821