september 09, 2023

Idag har jag gjort ett intressant verksamhetsbesök hos BUP – Barn och Ungdomspsykiatrin, intill Södersjukhuset. Där finns bland annat länets akutmottagning för barn och unga och vårdavdelningar. Hit vänder sig barn och unga och deras familjer vid allvarlig psykisk problematik som djupa depressioner, självmordsförsök, svåra ätstörningar och psykoser.

Vi fick en intressant genomgång av verksamhetens olika delar. Det är alltid värdefullt att lära mer om hur verksamheter fungerar och utvecklats. En grupp bland patienterna är barn med flyktingbakgrund och inte minst ensamkommande flyktingbarn. Men här finns förstås barn och unga med väldigt olika bakgrund och problematik. 

Vi gick också runt och tittade på verksamhetens lokaler. Jag – som ofta talar om miljöns betydelse i vården – blev glad av att se hur fint och genomtänkt miljön är på BUP. Roligt också att se hur fint konst integrerats i verksamhetslokalerna. 

IMG_1661[1]
Konst i vårdmiljö.

 

"Lugna rummet" Här kan patienterna få noga utvalda upplevelser i form av musik, doft, bolltäcke med mera samtdigit som man kan njuta av utsikten mot en vacker skog. Tydligt effektivt sätt att finna lugnet.
”Lugna rummet” Här kan patienterna få noga utvalda upplevelser i form av musik, doft, bolltäcke med mera samtdigit som man kan njuta av utsikten mot en vacker skog. Tydligt effektivt sätt att finna lugnet.
Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823