oktober 10, 2021
Sjukvård & hälsa

Capio börsintroduceras med framtidstro

Det har varit en dyster tid sedan valet med stor osäkerhet kring framtiden för den stora privata välfärdssektorn genom regeringens och vänsterpartiets njugga inställning och förslag om vinstbegränsningar och stopplagar. Jag är medveten om att många välfärdsföretag känner stor osäkerhet och att man upplever att en våt filt lagts över utvecklingen. Då är det skönt att kunna konstatera att Capio tror på framtiden och nu börsintroduceras.

Genom att Capio nu gå ut på börsen finns det goda möjligheter att skapa ett långsiktigt ägande som vill vara med och satsa på framtiden. Det står redan klart att nya fyra investerare kommer att äga en stor del av Capio, bland annat 4:e AP-fonden.

Capio driver flera viktiga verksamheter i Stockholm, där Capio S:t Görans sjukhus är en framgångssaga inte bara genom att vara ett välfungerande företag utan också genom att erbjuda vård av hög kvalitet som gör både patienter och medarbetare nöjda och detta till lägre kostnad för skattebetalarna än de landstingsägda sjukhusen.

Jag är väldigt positiv till utvecklingen och tolkar det som att Capio tror på en framtid i Stockholm och Sverige, trots vänsterpartiernas ambitiösa försök att motarbeta den privata vårdsektorn. Det ger mig inspiration att fortsätta arbeta för större mångfald, mer valfrihet och tydlig kvalitetsutveckling i vården. Nästa steg blir vårdval i rehabilitering och sedan vill jag så innerligt gärna ge äldre rätt att välja geriatrisk vård. Beslut om detta sker nästa vecka på budgetfullmäktige. Jag har också initierat en utredning om att upphandla ännu ett akutsjukhus i Stockholm, det behövs fler aktörer som bidrar till vården, inte färre.

SvD, Dagens Medicin

 

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1736