maj 05, 2024

Vi tog tunnelbanan till Arlington och letade oss fram till samlingsplatsen för dagens canvass – dörrknackning. Det visade sig vara hemma hos en hängiven Clintonsupporter. Efter en kort och effektiv genomgång i hennes vardagsrum fick vi följa med en av volontärerna, Rhoda, ut på door knocking i ett villaområde.

Noga utvalda dörrar till hus där personer man har anledning att anta är demokrater var målet för dagens hembesök. Syftet var att säkerställa att väljarna verkligen har en plan för sitt röstning på tisdag. Det gäller att väljarna i den här delen av Virginia verkligen går och röster så inte de mer Trumpvänliga områdena får dominera på valdagen.

Många dörrar förblir oöppnade eftersom folk är ute denna vackra höstdag. Där satte vi upp en klisterlapp på dörren med uppmaning att rösta. Men där någon öppnar får vi ett vänligt bemötande och löfte om att de verkligen ska rösta.

Vi fick också tillfälle att samtala med några ”helt vanliga” amerikaner som vi träffade på stan. Alla beskrev valet som något av en rysare. Att valutgången på tisdag kommer att få tydliga effekter, oavsett hur det går, var alla överens om. Det var Clintonväljare vi slumpvis stött på och de beskrev Trump som farlig och aggressiv. Jag skulle gärna vilja träffa några Trumpanhängare också, det vore intressant att höra hur de resonerar.

Imorgon blir det slutspurt i Philadelphia för Hillarykampanjen.
img_3074

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821