maj 05, 2024
Tunnelbana
Kollektivtrafik

Dra tunnelbanan till Täby!

Att förlänga röda linjen från Mörby vore det billigaste och enklaste sättet att dra tunnelbana till Täby och Arninge.

Länets nordostkommuner har den största andelen bilpendlare. Kollektivtrafiken behöver byggas ut, så att fler väljer bort bilen när de ska till jobbet. Därför borde tunnelbanans röda linje förlängas från Mörby till Täby och Arninge.

I dagens DN finns en artikel om tunnelbaneutbyggnaden. Där framgår det att Folkpartiet är rätt ensamma om att argumentera för en förlängning av tunnelbanan till Täby, detta trots att det skulle bli både billigare och enklare än att dra den via Solna, som det nu finns mycket långsiktiga tankar om. DN:s artikel visar att en ny tunnelbana till Täby/Arninge via Odenplan skulle kosta 18,5 miljarder, medan en förlängning av röda linjen stannar vid ca 7,8 miljarder kronor, dvs. mindre än halva kostnaden.

I Stockholmsförhandlingen om utbyggd tunnelbana var det Folkpartiet som drev på för att Täby skulle få tunnelbana så snabbt som möjligt. Vi kommer fortsätta argumentera för en utvecklad tunnelbana i nordost – vi ger oss inte förrän hela länet har bra kollektivtrafik.

Läs även Stockholmsbloggen: Folkpartiet vill dra tunnelbanan snabbaste vägen till Täby

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821