juli 07, 2024
Sjukvård & hälsa

Du gamla, du fria…

Vilken härlig nationaldag. Nu är Sverige som vackrast. Jag har firat alldeles privat tillsammans med min familj med tårta och promenad i vackra Bredäng.

Sverige är värt att fira en dag som denna. Förutom allt det vackra och härliga som hör just denna årstid till är det förstås viktigt att då och då reflektera över det stora i att få leva här i öppenhet, demokrati och jämställdhet. Det är sannerligen inget att ta för givet. Inte heller tror jag att alla delar upplevelsen av att livet i Sverige är enkelt. Vi vet ju alla att förtryck, utanförskap och kvinnohat är närvarande även hos oss. Men idag vill jag fira det fina som jag förknippar med Sverige – du gamla, du fria!

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821