juni 06, 2024

Nu har det gått en liten tid sedan valet. Ändå vet vi inte exakt hur mandatfördelningen i riksdagen kommer att se ut. Vi vet inte heller hur det slutgiltiga resultatet ser ut kommuner och landsting. Peronsrösterna kan naturligtvis möblera om lite bland de förtroendevalda som snart ska tillträda sina uppdrag. 

Jag har stora förhoppningar att jag är invald i landstinget från 6 valkretsen i Stockholms stad. Jag är mycket förväntasfull för jag vill verkligen ta i tag i många viktiga frågor om barns och kvinnors hälsa, om tillgänglighet till vården, förbättrad folkhälsa och att kollektivtrafiken ska bli mer tillgänglig.

Nu måste Allianspartierna i landstinget samlas och diskutera fram en fördelning av ansvar och roller för den nya mandatperioden. Dessutom vidtar förhandlingar om budget för nästa år.  Jag hoppas och tror på ett starkt liberalt inflytande i förhandlingarna.

Nu ägnar jag lite tid åt återhämtning på olika områden. Framförallt vill jag lägga mycket tid tillsammans med mina barn. De har nog saknat sin mamma lite de senaste veckorna när tempot i valrörelsen varit hårt.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821