september 09, 2023
Kultur

En bok i världsklass

I tisdags följde jag med sonens förskoleklass till Skansen där de skulle få ta emot pris för sitt bidrag till En bok i världsklass. Det var 21 stolta 6 åringar som fick ta emot tredjepriset på Sollidens scen från skolborgarrådet Lotta Edholm. Jag gillar att de läser och jobbar med böcker i förskolan och att fira framgångarna med en runda bland ugglor, björnar och påfåglar verkade alla uppskatta.

Här är det två klasskompisar och läraren Lillemot Gustafsson som tar emot priset från Lotta Edholm:

Två klasskompisar och läraren Lillemor tar emot priset av Lotta Edholm

Dagen fortsatte sedan i kulturens tecken för framåt eftermiddagen var det dags för kulturnämnd. Vi svarade bland annat på en remiss om hur vi ska kunna fördjupa samverkan i länet kring kulturella och kreativa näringar. Vi delade också ut stöd till två projekt inom Kultur i vården. Det är Zirkus Loko Motivs äventyrsvandringar som får 60.000 kr och Glädjeverkstans clownverksamhet som får 100.000 kr.

Zirkus Loko Motiv har en ny spännande idé om att barn och unga från barn- och ungdomspsykiatrin ska kunna göra äventyrsvandringar i en uppbyggd paradisisk och spännande miljö – olika rum som var och en är en konstinstallation. Glädjeverkstan bedriver det beprövade konceptet med clowner i vården och får nu stöd för att även under hösten ha en clown på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Huddinge. Kultur i vården handlar om projekt som ska ge konstnärliga upplevelser åt patienter. Det är en del av en helhetssyn på läkande vårdmiljöer.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823