juli 07, 2024
Kultur

En dikt till den som behöver

Idag är det världspoesidagen. Det tycker jag är värt att fira. Jag läser inte poesi varje dag, men ganska ofta hittar jag en text som berör.

I en dikt kan man hitta många svar.

Idag på världspoesidagen föreslår jag att vi delar med oss av bra poesi till någon som behöver den. Den här dikten En broder mer, av Stig Dagerman, vill jag ge till Tobias Billström. Den kan han ha med i sitt beslutsunderlag när han funderar på hur Sverige ska hantera de afghanska tolkarna som behöver skydd.

 

Jorden kan du inte göra om,

stilla din häftiga själ.

Endast en sak kan du göra

en annan människa väl.

Detta är redan så mycket

att själva stjärnorna ler.

En hungrande människa mindre

betyder en broder mer.

Vilken dikt vill du dela med dig av?

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821