april 04, 2024

Kultur är både viktigt och nyttigt. Kulturupplevelser gör oss rikare som människor – och får oss att förstå och möta andra människor. Kanske se världen och livet genom en annans ögon.

teatermaskerKultur som skildrar, bearbetar och utmanar är livsnödvändig i ett fritt och öppet samhälle. Kultur är mycket mer än vackra ord – det är guldkornen i det dagliga livet, eller tillfälle för fest. Eller, för dem som skapar kultur, ibland en hård och slitsam vardag.

Liberal kulturpolitik handlar om att ge kulturen möjlighet att finnas. Om att säkerställa det fria ordet, och ibland om att ge ekonomiskt stöd till sådant som inte bär sig självt på kommersiella villkor – men som behövs i vårt öppna samhälle.

Kulturen kan göra inte bara oss stockholmare rika på upplevelser – kulturen gör också Stockholmsregionen rikare. Ett rikt kulturliv är en viktig attraktionsfaktor för besökare, för företag som söker etableringar, för intressanta människor som kan tänka sig att flytta hit och bidra med sitt arbete och sina idéer.

Kulturen gör storstaden. Det Stockholm jag vill leva i.

Landstinget arbetar med kultur över hela Stockholms län – framför allt för barn och unga. Det vill jag utveckla vidare. Jag brinner för att använda kultur och konst för att göra vistelser i vården bättre – för att vi ska få vara människor, inte bara patienter. Jag vill att Stockholmsregionen ska vara en filmregion, där vi inte bara ser utan också skapar en massa film. Jag vill stötta framtidens kulturskapare och kulturentrepenörer.

Stockholm ska ha ett kulturutbud i världsklass. Därför månar jag om Konserthusets utveckling som en stark arena för musik som både lockar en stor publik och drar världsartister till vår stad.