maj 05, 2024
Liberalerna Sjukvård & hälsa

EU för välfärdens skull

Jag kom nyligen hem efter några dagars studieresa i Nederländerna. Varje gång jag reser till något annat land i EU slås jag av hur integrerade vi blivit i Europa. Skulle jag drabbas av sjukdom vet jag att jag kan få hjälp i det land jag befinner mig eftersom Sverige och övriga EU enats om att jag och alla andra EU-medborgare ska ha goda möjlighet att få del av välfärdens tjänster. Det skapar trygghet och möjligheter för oss. Detta är ett resultat av framgångsrikt samarbete mellan länder och politiker grundad i en gemensam vilja att skapa en bättre framtid i Europa.

Jag skrev nyligen en debattartikel i NA tillsammans med Anna Ågerfalk (L) i Örebro. Vi delar det liberala engagemanget för välfärdens utveckling och för Europa samarbetet. Brexit oroar oss. Vi måste synliggöra vad EU-samarbetet ger oss. Det behövs för att säkra framtidens välfärd i Sverige och i Europa.

 

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821