februari 02, 2024
Ung filmfestival med aktuellt tema
Kultur

Filmfestivalen Junior

I dag invigdes filmfestivalen Junior. Jag fick äran att hålla ett kort tal och tillsammans med regissören Frieder Schlaich klippa bandet som den här gången var en filmremsa.

filmkameraTemat för årets Junior-festival är makt. Och öppningsfilmen Cause I have the looks är en berättelse om en papperslös flicka i Berlin. Högaktuellt ämne som verkligen ställer frågor om makt och egenmakt på sin spets. Det var roligt att blicka ut över den fullsatta salongen på Skandiabiografen där högstadieelever tålmodigt lyssnade på tal och invigningsceremonier i väntan på att filmen skulle rulla igång.

Jag lyfte fram hur viktigt det är att se på film om man vill lära sig mer om hur andra människor har det och för att kunna se på saker från olika perspektiv. Jag passade också på att tacka Git Scheynius som är chef för Stockholms filmfestival. Utan hennes engagerade och envisa arbete skulle det inte bli någon Junior-festival.

Jag invigningstalar på Juniorfestivalen 2013.
Jag invigningstalar på Juniorfestivalen 2013.

 

Jag klipper bandet tillsammans med Frieder Schlaich som regiserat öppningsfilmen.
Jag klipper bandet tillsammans med Frieder Schlaich som skapat öppningsfilmen.
Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823