juli 07, 2024
Prisregn över unga filmskapare
Kultur

Filmfestivalen Junior

Igår tog jag med mig dottern på filmfest. Det var dags för prisregn över unga filmbegåvningar på årets Filmfestivalen Junior.

I kategorin 6-11 år vann Vad kommer att hända? av Anna Nedeljkovc, 11 år, från Uddevalla. Outstanding av Liam Åkeson Rayner, 14 år, och Maya Åkeson Rayner, 11 år, från Klagstorp.
Ett nytt pris som tillkommit i samarbete med LEGO gick till Vänskapens Spår av David Carlsson 14 år, Göteborg. Alla filmerna finns att titta på på Filmfestivalens hemsida.

Vi fick ockå se en ny spännande film, som ännu inte kommit till svenska biografer: Ett monster i Paris. Filmen finns inte översatt ännu, men det löstes med direktdubbning i salongen. Den franska filmen är skapad av Bibo Bergeron och Stéphane Kazandjian

Berättelsen utspelar sig i det tidiga 1900-talets Paris. Den charmige och blyge biografmaskinisten och hans kompis uppfinnaren Emile löser problemen tillsammans med den fantastiska sångerskan Lucille och biljettförsäljaren Maud. Naturligtvis blir det en hel del romantik också. Fin film som både jag och Maj gillade.

20120514-103602.jpg

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821