september 09, 2023

Igår samlade Stockholms filmfestival sina sponsorer och finansiärer till en trevlig träff i Spegelsalen på Berns. Det blev ett trevligt och lättsamt tillfälle att träffas och bekanta sig lite närmare.

Med på träffen fanns också fotografen Johan Bergmark som tagit många fantastiska bilder på Filmfestivalens gästande stjärnor genom åren. Han hade dessutom med sig många av sina bästa bilder. Så roligt att se.

 

Fotograf Johan Bergmark visar mig några av hans fina bilder på filmens stjärnor.
Fotograf Johan Bergmark visar mig några av hans fina bilder på filmens stjärnor.

Vi fick också en påminnelse om att i augusti blir det sommarbio. Det får vi inte missa! Och så fick vi något att se framemot när sommaren börjar lida mot sitt slut.

Berns läckra kristallkronor   gav en fin inramning till Filmfestivalens sponsorträff
Berns läckra kristallkronor gav en fin inramning till Filmfestivalens sponsorträff

Landstingets kulturnämnden är en av festivalens finansiärer. Det är vi eftersom filmen är så betydelsefull för många stockholmare och jag ser det som ett led i att både ge publiken tillgång till bra filmer, som de annars inte skulle få chansen att upptäcka. Men det är också ett led i vår strävan att lyfta Stockholms som filmstad. Det finns gott om begåvade talanger här som vi ska tillvarata och ge chansen att växa med sitt konstnärsskap.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823