april 04, 2024
Hälsa för frihet Kollektivtrafik

Fler cykelvägar, färre svåra olyckor…

Det blir allt enklare och roligare att vara cyklist i Stockholmstrakten. Själv älskar jag att cykla så länge det är rimligt varm, på vintern får cykel semester. Jag cyklar mest i stan och tycker det funkar bra, även om det finns några plats som jag helst undviker, som Slussen vid morgonrusningen. Då tar jag hellre Västerbron, fick tyckt det mig som det alltid är motvind uppför, alldeles oavsett vilket håll jag kommer från. :)

Varje år sammanställer Region Stockholm en rapport om cyklandet i länet. Det är intressant lösning. Nätet av cykelbanor ökar och förbättras, under 2019 tillkom 28 km cykelbana. Och de allvarliga olyckorna minkar, tack och lov. Men totalt sett ökar olyckorna. Hjälmanvändandet har ökat från 70 till 75%. Smart!

Här kan du läsa hela cykelbokslutet 2019.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823