oktober 10, 2023
Sjukvård & hälsa

Folkparti-mål om BB på S:t Göran förverkligas

Det föds många barn i Stockholm, och vi behöver fler förlossningsplatser. Folkpartiet har länge förespråkat att en ny förlossningsklinik ska byggas på S:t Görans sjukhus, som jag skrev om häromveckan. Och i dag tog vi i landstingsstyrelsen beslutet som ska förverkliga vårt vallöfte!

240 miljoner beräknas bygget av ett nytt BB kosta. 2017 kan den första fasen öppna som möjliggör 2.000 förlossningar, 2018 nästa fas med då totalt 4.000 förlossningar per år. Det är väl investerade pengar. S:t Görans sjukhus är i dag det minsta av våra större akutsjukhus, har en god vård och uppskattas av både patienter och personal. Sjukhuset har stor potential att växa med olika slags specialistvård.

Förutom BB-planerna har vi tidigare beslutat om att bygga ut med fler vårdavdelningar och nya behandlingslokaler, för drygt en miljard kronor (1.070 miljoner, närmare bestämt). Det kommer ge 6.000 fler vårdtillfällen per år.

Med fler vårdavdelningar, nya specialiteter och nu även ett BB blir S:t Görans sjukhus ännu mer ett komplett akutsjukhus, mitt i Stockholm. Och Folkpartiets vallöfte kan förverkligas.

SVT:s ABC har rapporterat om detta: FP vill ge S:t Göran egen BB-avdelningNytt BB på S:t Göran

Rasmus Jonlund bloggar om detta

 

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823