oktober 10, 2021
Liberalerna

Föreslagen till partistyrelsen

Idag har Folkpartiets valberedning lagt fram sitt förslag till ny partistyrelse. Jan Björklund föreslår förstås omväljas som partiledare och Helen Odenjung och Erik Ullenhag som vice ordföranden. Det är nog ingen skräll för alla tre har stark ställning i partiet. Personligen är jag väldigt glad att även jag föreslås ta plats i styrelsen.

I november håller Folkpartiet landsmöte. Då ska vi bland annat anta ett nytt partiprogram, som jag varit med i processen för att ta fram. Vi ska också välja ny partistyrelsen. Det är många kompetenta personer från hela landet som föreslås. Många sitter där redan i dag och föreslås väljas på nytt. Men några nya namn föreslås också. Jag är en av de nya kandidaterna. Det känns både roligt och ansvarsfullt.

Jag hoppas kunna bidra med mina kunskaper kring framförallt sjukvårds- och kulturpolitik. En del tankar om hur vår organisation kan utvecklas kan jag säkert också bidra med och mina erfarenheter som chef i offentlig förvaltning, fritidspolitiker och heltidspolitiker kommer säker till nytta.

Det låter kanske konstigt men jag älskar mitt parti. Inte på samma sätt som jag älskar min familj, men på ett annat sätt. Partiet är verkligen en viktig del av mitt liv. Dels för att vi står för värderingar som är på riktigt viktiga för mig. Dels för att det finns så många goda människor och starka personligheter i organisationen. Ibland blir jag galen på saker och ting som känns segt i de gamla partistrukturerna, men jag gillar verkligen att vi har mycket diskussioner och att ett gäng individualister lyckas inordna sig i vår partistruktur. Vi har en stolt historia som vi vårdar och många liberala segrar bakom oss. Men vi är framförallt mycket framtidsorienterade och optimistiska inför utvecklingens möjligheter. Det ska bli bli mycket intressant att få vara med styra partiet framöver. Om landsmötet så beslutar!

Valberedningens förslag i sin helhet:

Jan Björklund, Stockholm, partiordförande
Helene Odenjung, Göteborg, förste vice ordförande
Erik Ullenhag, Stockholm, andre vice ordförande
Jonas Andersson, Partille
Maria Arnholm, Stockholm
Adam Cwejman, Göteborg
Lotta Edholm, Stockholm
Anna Ekström, Karlskrona
Roger Haddad, Västerås
Carl B Hamilton, Stockholm
Frida Johansson Metso, Stockholm
Ulrika Landergren, Kungsbacka
Håkan Lindh, Skellefteå
Christer Nylander, Kristianstad
Birgitta Ohlsson Klamberg, Stockholm
Johan Pehrson, Örebro
Mats Persson, Lund
Carina Sándor, Skinnskatteberg
Anna Starbrink, Stockholm
Torkild Strandberg, Landskrona
Jens Sundström, Alvik, Norrbotten
Anna Svalander, Borås
Sverker Thorén, Västervik
Staffan Werme, Örebro

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1736