september 09, 2023
Karolinska Universitetssjukhuset

I går besökte jag Karolinska universitetssjukhuset i Solna för att lära mer om förlossningsvården.

Det blev en intressant förmiddag med givande samtal om hur förlossningsvården fungerar och om barnmorskornas arbetssituation. Jag är tacksam att så många tog sig tid att berätta om verksamheten och jag träffade både verksamhetsledare och medarbetare.

Först och främst måste det sägas att Sverige och Stockholm har en mycket bra förlossningsvård. Men visst finns det anledning att fundera på hur vården kan utvecklas. Därför är det viktigt för mig att lyssna till olika röster och skaffa mig en bred bild av hur vården fungerar.

20130427-220035.jpg
För övrigt kändes det speciellt att besöka förlossningen på just Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Där födde jag min dotter. Ett av livets avgörande stunder.

På eftermiddagen träffade jag, tillsammans med Birgitta Rydberg, Svante Norberg som är ny chef för Astrid Lindgrens barnsjukhus. Det var spännande att höra om hans tankar kring den framtida vården när Nya Karolinska sjukhuset tas i bruk.

Ni som följer bloggen kanske anar en röd tråd här. Jag har på senaste tiden gjort flera studiebesök i barnsjukvården och jag kommer att fortsätta fördjupa mig i förlossningsvården och hälso- och sjukvården för de minsta stockholmarna.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823