februari 02, 2024
Sjukvård & hälsa

Forskning & Hälsa – tradition som räddar liv!

För tredje året – det börjar alltså bli en tradition – arrangerades idag Forskning & Hälsa i Kungsträdgården. En heldag med fokus på hälsa, forskning och hur var och en av oss kan hjälpa sjukvården att rädda liv. Genom att ge blod, ta ställning för organdonation eller ställa upp i studier och kliniska prövningar kan du bidra till att fler sjukdomar kan botas och att sjuka människor kan bli friska.

Det är Stockholms läns landsting som anordnar den här dagen tillsammans med Karolinska Institutet och Karolinska universitetssjukhuset. Jag fick äran att invigningstala, tillsammans med socialminister Göran Hägglund, Jan Andersson, prorektor Karolinska Institutet och Sten Lindahl, FoUUdirektör Karolinska Universitetssjukhuset. Och sedan fick vi klippa band – med en riktig kirurgsax, minsann!

Vädret var på sitt allra bästa humör och jag hoppas det bidrog till att alla som kom till Kungsträdgården fick en riktigt trevlig och intressant dag. Förhoppningsvis ledde det också till att ytterligare några stockholmare kände sig manade att ställa upp – för att rädda liv.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823