maj 05, 2024
Arbetsliv Uncategorized

Fruktbart entreprenörskap i Skärgården

Stockholmsregionen växer och utvecklas. De många entreprenörerna och småföretagarna bidrar starkt till detta. Idag besökte jag och kollegorna i Alliansen Värmdö musteri, ett framgångsrikt företag på Ingarö som producerar must, cider, sylt och annat från framförallt svenska råvaror.

Den första mustproduktionen har just satts igång med det tidiga sommaräpplet transparent blanche. Den tydliga doftarn av äpple går inte att ta miste på när vi kliver in på familjeföretaget på Ingarö som sedan 2012 producerar must, cider, pomme de vie, sylt med mera.

Vi får en presentation av verksamheten, en rundvandring i produktionsanläggningen och provsmakning av det alkoholfria sortimentet. Småskalighet, hantverkskicklighet och kvalitetsmedvetenhet i alla led präglar produktionen som sker i vackrast tänkbara miljö.

Det är verkligen inspirerande att se de framgångar som målmedvetet entreprenörskap kan leda till. De mindre företagen är viktiga och behövs för att många människor ska få möjlighet till arbete och försörjning. Deras roll i skapandet av vårt välstånd negligeras ofta men borde förstås uppmärksammas mycket mer. De mindre företagens villkor och förmåga att utvecklas är i grund och botten en fråga om vår välfärd och levnadsvillkoren för många människor i Stockholmsregionen såväl som i övriga landet. I just det här fallet ligger våra härliga svenska äpplen till grund för framgången.

Deras produkter går att finna i butiker, men de har också egen försäljning och ett café. Den som har egna äpplen kan också få göra sin egen must här på helgerna. Jag måste absolut ta med familjen på en utflykt hit!

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821