maj 05, 2024

Om knappt åtta timmar stänger vallokalerna. Fram till dess finns chansen att påverka utgången av valet. I dag är politikernas uppgift att (förutom att använda sin egen rösträtt) dela valsedlar vid vallokaler och att svara på de sista frågorna från väljare. Så mycket mer kan inte göras av oss. Nu vilar allt i väljarnas händer.

Jag har i många val argumenterat för att alla människor måste gå och rösta. Idag menar jag det mer än kanske någonsin tidigare. Vi måste hjälpas åt att hålla hatet utanför riksdagen. Sverigedemokraterna bör inte få tillträde till parlamentet. Deras ideologi grundar sig på hat mot det som de själva deinierar som svenskt.

Låt oss i stället bejaka mångfald och olikhet. Det finns många partier som gör det i Sverige. Välj ett av dessa.

För mig är folkpartiet det självklara valet. Detta grundar sig på den socialliberala ideologin som ger alla människor frihet men också erbjuder ett ansvarsfullt stöd från samhället i form av bästa utbildning, tryggaste vården, socialtjänst med kvalitet och så vidare. Men i centrum står hela tiden den enskilda människan med sina självklara rättigheter, skyldigheter och friheter. Hon är redo och kapabel att göra sina livsval. Skulle det bli fel finns det alltid nya chanser. Därför är jag folkpartist.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821