december 12, 2022
Markus Jenkinson och Anna Starbrink
Arbetsliv Sjukvård & hälsa

Gästbloggare: Markus om första prao-dagen

Den här veckan har FP-kansliet fått förstärkning av Markus Jenkinson, som praoar hos oss. Han går vanligtvis på Vittra Sjöstaden, men den här veckan står landstingspolitik på schemat! I det här inlägget berättar Markus själv om sin första prao-dag.

Första dagen börjar med att Joar visar mig runt i Folkpartiets område i landstingshuset, han presenterar mig för sina kollegor och visar mig var de jobbar och vad de har för ansvarsområde. Sedan träffar jag Anna, lämnar över ett par papper och åker till kris- och traumacentrum på Södermalm för att delta i ett möte om hur man kan förbättra vården för kris och traumadrabbade personer. Vi blir även guidade runt och får se hur det ser ut och hur de jobbar. Besöket var väldigt lärorikt och intressant. När mötet är slut går vi och äter lunch och diskuterar lite politik.

Efter lunchen kommer Leif från säkerhetsavdelningen och hämtar oss i bil och skjutsar oss till Karolinska Sjukhuset där Anna ska hålla tal om könsdysfori. Innan vi går in i salen där Anna skulle tala så gick vi runt och kollar lite på konsten på sjukhuset, det var mycket intressant. Det får en att tänka på att konst är en viktig del av samhället och inte bara en onödvändighet.

När Anna talat så lyssnar vi lite på dem andra som talar sen kommer Leif och hämtar oss och vi åker till landstingshuset. Annas tal är väldigt inspirerande och får en att verkligen vara glad över att man har dessa möjligheter i Sverige som man inte har i andra länder. Dagen har varit mycket rolig och intressant, jag har lärt mig väldigt mycket. En bättre måndag kunde jag inte haft.

/Markus Jenkinson

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823