maj 05, 2024

Hillary Clinton satsar stort på att nå många väljare med volontärernas hjälp. Det är telefonsamtal – phone bank – till väljare i swingstater, sms-påminnelser till Clintonsympatisöter och dörrknackning – canvass – bland väljare för att få dem att verkligen gå och rösta. Get out the vote!

Trump satsar inte alls på att nå väljarna på samma sättet. Det kan möjligen stå honom dyrt. Även om det är stora kostnader för att hålla volontärengagemanget i gång, inte minst är den databasen som är förutsättningen för att träffa på rätt väljarna med frivilliginsatser, så är det just dessa ansträngningar som Clinton hoppas ska ge henne de sista nödvändiga rösterna som ger övertaget på valnatten.

Idag tog vi tunnebanan och sedan bussen ut till Arlington, Virginia  där osäkerheten är stor om valets utgång. Vi fick en snabblektion i door knocking. De har noga kartlagt vilka väljare de ska nå fram till med sina hembesök. Till helgen vänder de sig till personer som man är rätt säkra på röstar på Clinton för att säkerställa att de verkligen går och röstar. De ska samtala om hur de planerar för att gå och rösta, ett särskilt formulär/komihåglapp ska de få fyll i med en plan för valet – när, var och hur de ska rösta. De som inte är hemma får en lapp på sin dörr med en uppmaning att rösta. Inget material får läggas i brevlådorna, det är tydlgen förbjudet. De som dörrknackar får också med sig information om andra kandidater. Det gäller att inte glömma bort att flera platser ska besättas. Allt är trots allt inte bara ett val om preidentposten.

På bilden ser ni mig, Birgitta Rydell och två Clintonsupporters som ska ägna helgen åt dörrknackning.

 

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821