juli 07, 2024
Turn around and keep on going. Det beslutet fattade Forrest Gump på Santa Monica Pier. Då vänder han om och springer öster ut igen.

Vi vänder också österut här. Forrest springer vidare, i filmen från 1994. Vi ska såsmåningom åter till Sverige. Men först firar vi nyår här i Los Angeles och reser sedan via Highway one mot San Francisco varifrån vi flyger hem. Forrest Gumps beslut att ”keep on going” har jag också anslutit mig till. Efter denna drömresa med min familj i Kalifornien är batterierna laddade. Jag ser mycket framemot år 2016.
2015 har varit ett ansträngande år. Flyktingkrisen berör mig djupt och jag önskar mest av allt för nästa år att Europas ledare ska visa ledarskap och enas om gemensamma lösningar för att människor på flykt ska få en värdig fristad i ett EU där länderna förmår dela på ansvaret och säkerställa asylrätten. Och ett EU som agerar för att få slut på IS skräckvälde. Det önskar jag mest av allt för året som kommer.
Nyårsafton är en dag att både se tillbaka och blicka framåt.
2015 blev året när jag tillträdde som ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden och sjösatte den liberala reformagendan. Det blev också året när Folkpartiet bytte namn till Liberalerna och vårt landsmöte lyfte fram hälso- och sjukvårdspolitiken som ett viktigt reformområde i välfärden. Jag fick också förtroendet att leda Liberalernas välfärdskommission och dessutom valdes jag till ordförande för Stockholms länsförbund. Jag är tacksam för dessa förtroenden. Och ödmjuk inför utmaningarna.
Men mest blickar jag framåt. Jag återkommer med blogginlägg om mina ambitioner och förhoppningar för 2016. Det kommer att bli ett år när utvecklingen av vården tar flera steg framåt.
Jag önskar alla ett riktigt gott nytt år!

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821