oktober 10, 2023

 Om en stund börjar nyårsfirandet hemma hos mig. Det blir min egen lilla familj som firar det nya året med god mat och dryck. Det passar mig utmärkt att avsluta det mycket händelserika året stillsamt med Jonas, Hugo och Maj. Jonas ska laga till något gott av två röda hummrar och jag ska sätta ihop två tallrikar med mycket smått och gott på. Till det blir det champagne. Och sedan en liten avslutande portion blåbärssorbet. Därpå förstås mer champagne och en skål vid tolvslaget. Barnen som fått komponera sin egen favoritmeny har valt fiskpinnar och makaroner i skön blandning samt godis till efterrätt. Jag tror vi alla kommer att bli nöjda med måltiden ikväll.

Jag tänkte dessutom lyssna på vacker musik. Jag har fortfarande inte tröttnat på Malena Ernmans Santa Lucia och dessutom har jag i julklapp fått Renée Flemings Dark hope som jag gärna nöter lite mer på ikväll. TVn låter vi barnen ha ifred…

2010 är snart slut. Kanske ska jag våga mig på en summering, även om  sådant ju lätt blir lite fånigt. Jag tar risken.

För mig personligen har 2010 varit ett riktigt toppenår. Jag har fått det roligaste och viktigaste uppdraget man kan tänka sig – att bli landstingsråd i Stockholms läns landsting med ansvar för produktion, personal och kultur. Det är jag mycket glad för och samtidigt känns det fortfarande rätt pirrigt. Jag fick också vara med om en riktigt rolig valrörelse och jag  hann osannolikt nog även med en kort karriär som chef för förskola och fridid i Ensked-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd.

Privat har jag och familjen också haft ett intensiv och roligt år. I våras firade vi Jonas 50 årsdag med en roligt fest i Spånga. Sedan hade vi vår första sommar  (nåja, ett par veckor i alla fall – det var ju valrörelse också) i Hedemora, där vi köpte hus i slutet av 2009. I höstas sålde vi villan i Spånga och flyttade till Söder. Där lever vi nu bekävmt innerstadsliv med nära till allt och hur smidigt som helst.

Åretes bästa kulturupplevelser trodde jag länge var besöken på nya Fototgrafiska museet. Men sedan åkte vi till Paris, köade i fyra timmar utanför Galeries nationales du Grand Palaise och fick tillslut komma in i utställningen om Claud Monet.  Det toppade allt annat.

Nu kära läsare avrundar jag årets sista blogginlägg och önskar er alla ett rikigt bra 2012.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823