maj 05, 2024
Liberalerna

Grattis Joar Forssell, LUFs nya ordförande

Idag valdes Joar Forssell till ny ordförande i Liberala Ungdomsförbundet. Grattis Joar! Jag är alldeles säker på att du kommer göra ett strålande arbete.


För länge sedan, i slutet av förra årtusendet, var jag aktiv i LUFs förbundsstyrelse, bland annat som vice ordförande när Karin Karlsbro ledde förbundet. Att vara aktiv i LUF var en fantastisk period i mitt liv. Inte minst var det roligt och nyttigt att öva på att argumentera och formulera sig, att tala och att driva på för viktiga frågor: EU-medlemsskap, samkönade pars rätt att gifta sig, demokratibistånd och mot monarkin, bland mycket annat. Mycket av det vi ville uppnå är idag verklighet, men långt ifrån allt. Nu formar en ny generation LUFare sina idéer och driver utvecklingen framåt. Och nya generationer unga liberaler övar retorik och demokratiskt arbete. Joar kommer att leda detta arbete med både ödmjukhet och skarpsinne.

Joar har fram till nu jobbat hos mig i Landstinget. Han har hålla ordning på mycket av det praktiska kring mina olika åtaganden och han har ansvarat för bevakningen av kulturpolitiska frågor som stöd för både mig och våra kulturpolitiker. Som politisk sekreterare sköter man om mycket av de politiska förhandlingarna och bidrar till idéutvecklingen. Jag tror att kombinationen politisk fingertoppskänsla och organisatorisk förmåga är riktigt bra egenskaper för en ledare i LUF.

Ett varmt tack måste också riktas till avgående ordförande Henrik Edin som gjort ett fint jobb under sitt ordförandeskap. Inte minst har han argumenterat väl i partistyrelsen för LUFs politik inom migration, bostäder och mycket annat. Vi har dessutom haft roligt ihop, inte minst på Liberalernas landsmöte. Henrik kommer vi att få se mycket mer av i framtiden, hoppas jag.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821