april 04, 2024

Ikväll har jag och min dotter promenerat över den nya, fina guldbrun som från och med nu binder samman Södermalm med Gamla stan. Jag tycker bron blev väldigt fin och jag hoppas den ska fungera bra i den ganska snåriga trafikmiljön som råder vid Slussen.

Guldbron har en lätt skimrande yta. Syns inte så bra på bilden, men den är riktigt fin.

Det är en liten prövning med denna enorma byggarbetsplats, men också imponerande hur området förändras och hur det mesta ändå fungerar för mig som dagligen rör mig i området.

Att bron är på plats känns som ett viktigt steg på vägen mot gamla Slussens omdaning till en ny, lösning för både kollektivtrafik, bilar, cyklister och flanörer.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821