maj 05, 2024

I dag fick jag äran att dela ut Gyllene Äpplet, som är landstingets pris för att uppmärksamma och belöna initiativ som inneburit utveckling för både individ och verksamhet.

Årets förstapristagare är Veronica Vicente. Hon jobbar som ambulanssjuksköterska vid AISAB och har utvecklat en modell för samverkam mellan ambulanssjukvården och de geriatriska klinikerna (äldrevård). Tack vare detta kan fler patienter få komma direkt till geriatriken utan att först behöva vänta länge på akuten.
Gyllene Äpplet
Andrapriset tilldelades Gunnar Sjölund. Han är överläkare på Danderyds sjukhus och har infört ett särskild utbildning för biomedicinska analytiker så att de kan göra uppgifter som tidigare gjordes av läkare. Förutom att detta innebär kompetensutveckling för de biomedicinska analytikerna så leder det också till kortare väntetider för hjärtpatienterna.

Gunnar Sjölund och Veronica Vicente
Årets pristagare Gunnar Sjölund och Veronica Vicente.

I mitt inledningsanförande poängterade jag hur betydelsefullt det är för Stockholms läns landsting med kreativa och påhittiga medarbetare som hela tiden bidrar till att hitta nya smarta lösningar och nya arbetssätt. Årets pristagare är utmärkta exempel på detta och därför är jag stolt över att ha fått dela ut Gyllene Äpplet till dem.

Radio Stockholm uppmärksammar pristagarna i sin nyhetssändning kl. 9:30.Även Vårdförbundet uppmärksammar Gyllene Äpplet, se här. Danderyds sjukhus skriver om Äpplet här och KI skriver här. Läs också Ambulansforum.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821