juli 07, 2024

Skönt med fredagkväll. Veckan har varit händelserik och energin behöver påfyllning genom ett par dagar med familjen och några lugna stunder i soffan här hemma. Jag har dessutom råkat lova barnen att vi ska smurfa iväg till biografen och kolla in nya Smurffilmen imorgon.

Jag försöker mig på en sammanfattning av veckan: Jag har bland annat deltagit i flera seminarier. Ett utmärkt sätt att fördjupa sig enkelt och snabbt inom olika områden. I tisdags var det Bodil Jönsson som delade med sig av sina tankar om åldrandet. I onsdags var det SNS som höll seminarium om sin rapport om konkurrens i välfärdssektorn. Det blev rätt mycket debatt på plats och ännu mer i media därefter. SNS har också skickat ut en rättelse, eftersom de påstod i rapporten att det inte går att välja om skola. Det stämmer alltså inte.

Veckans sista seminarium hölls till Åke Lindströms ära. Han har arbetat 40 inom SACO och jag känner honom sedan min egen tid i Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter som är ett av SACO-förbunden. Det blev ett intressant samtal om lönebildningen på Svensk arbetsmarknad. Därefter vidtog mingel och uppvaktning av Åke. Väldigt trevligt att återse så många människor som jag mött i mitt tidigare yrkesliv.  

image

Veckan har också innehållit en hel del annat. Jag ledde Produktionsutskottets sammanträde i tisdags. Då fick vi bland annat mer kunskap om läget när det gäller städning på akutsjukhusen i länet. Ett viktigt arbete, inte minst ur ett patientsäkerhetsperspektiv. Vi fick också en avstämning av Södersjukhusets arbete med måltidsfrågan.

Jag har också lett ägardialoger med tre av våra viktiga verksamheter – SLSO (som bedriver primärvård, geriatrik och psykiatri), Södertälje sjukhus och Folktandvården. Tre olika verksamheter men som alla bidrar till hälsa hos länets invånare. Kvalitet, tillgänglighet, ekonimi i balans och kompetensförsörjning är våra fyra fokusområden som vår ägardialog kretsar kring.

Utöver detta jag ägnat en del tid åt att förbereda nästa vecka. Då är det full fart igenom med både landstingsfullmäktige, landstingsrådsberedening (som vi brukar ha varje onsdag) och sedan en studieresa till Danmark och Skåne. Vi ska bland annat få se hur sjukhusmaten fungerar på det omtalade sjukhuset Hvidovre.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821