juni 06, 2024

Nu börjar vardagen på riktigt. Även om sommarens lediga dagar varit sköna så är det inte dumt alls att vardagen är tillbaka. Rutiner är småbarnsmammans bästa vän! Och nu ser jag fram emot att få ordning på sov- och matvanorna hemma. Men minst lika bra är det att landstingspolitiken tar fart på riktigt igen. Politiken tar aldrig helt och hållet ledigt, men det blir ett avsevärt lägre tempo några veckor på sommaren. Det känns bra med omstart såhär på sensommaren.

Nu blir det nya tag med höstens viktiga uppgifter. Bland annat ska vi komma igång ordentligt när det gäller ägardialogen med alla landstingets sjukhus och andra bolag mfl som bedriver vårdverksamhet i någon form. Huvudfrågorna som vi – det vill säga produktionsutskottets presidium – ska ta upp med de olika verksamheternas ledningar är kvalitetsfrågorna och hur vi ska få ner antalet vårdrelaterade infektioner, kompetensförsörjningen, tillgängligheten och eknomin (som förstås ska vara i balans!). Sjukhusmaten är färstås en annan viktig fråga som vi ska jobba vidare med.

Inom kulturområden har vi en hel del roligt att se framemot. Jag tycker det ska bli extra roligt att få ta med mina barn till Palatset som öppnar snart som jag tror kommer att bli en fantastiskt plats för barn och unga att både möta och skapa kultur.

Om hösten skulle bli lite mörk och dyster, sånt händer ju, kan man tänka tillbaka på ljuva sommarminnen. Här är några av mina:

Detta bildspel kräver JavaScript.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821