juli 07, 2024
Fotsteg

Fysisk aktivitet är något av det otvetydigt nyttigaste vi kan ägna oss åt. Vi är nog många som ibland känner att vi borde röra på oss lite oftare – träna, eller bara ta en promenad. Det är viktigt inte bara för oss som tillbringar många timmar vid skrivbord och på möten, utan också för dem med fysiskt mer ansträngande jobb – som i vården.

hjärtaI landstinget och vården arbetar vi med hälsa. Vi måste också ta hand om oss själva, och som arbetsgivare vill vi förstås stötta våra medarbetare. Genom att för femte året i rad anordna vad som kan vara Sveriges största stegtävling, hoppas vi ge många ett kvitto på hur mycket de faktiskt rör sig – och några en impuls att röra på sig lite mer. Om vi nu äntligen får inte bara sol utan snart kanske också lite vårvärme, så ska det nog locka fler.

Målet är att varje person i ett lag går i snitt 10 000 steg per dag. En del av oss som har stillasittande arbeten går bara några tusen. I rörliga yrken är det däremot lättare att komma upp i de där 10 000, eller mycket mer. Men alla kan nå det dagliga hälso-målet.

Som personallandstingsråd kan jag förstås inte vara sämre – jag och mina medarbetare kommer sätta på oss stegmätarna och börja omvandla springturer och träningspass, städning och lek med barnen, till steg. Och jag har självklart utmanat mina kollegor, konkurrenter och vänner i de andra partierna i landstinget. De har tid på sig – till 9 april kan de och alla andra i landstinget anmäla sig på www.motionsplatsen.se/sll.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1821