januari 01, 2022
I morse öppnade vallokalerna för oss förtidsröstare. Jag gick dit redan på morgonen och gjorde mitt – i mitt fall mycket enkla – val. Och jag satte ett kryss på en toppenkandidat och jag hoppas det bidrar till en säkrad plats i parlamentet.

Det är högtidligt att rösta. Det känns riktigt bra och det är ju kul att jag bara behöver vänta några månader innan jag får göra om det igen, men då med tre valsedlar – en vit för riksdagen, en gul för kommunfullmäktige och så en blå för landstinget, där jag själv står på plats nummer ett! Lite senare under dagen stog jag i vår valstuga vid Sergels torg och samtalade med nyfikna människor om EU, kandidater och inte minst om var och hur man kan rösta. Det är många som inte riktigt vet vart de ska vända sig, särskilt de som ännu inte hunnit få sitt röstkort. Men de hamnar snart i brevlådorna och alla. “Var kan man rösta?”, var en vanlig fråga idag. Lite här och där, kan man svara, för det finns gott om vallokaler som håller öppet redan nu. För dig som rör dig i centrala Stockholm kan jag tipsa om Cityterminalen, där jag själv röstade idag. Eller varför inte Kulturhuset? I hela länet finns mängder av vallokaler att söka sig till. Om du vill hitta mer information kring det praktiska runt valet; vallokalernas adresser och öppettider, vad man gör om man saknar röstkort och så vidare hittar svaren på val.se.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1763