september 09, 2023
Arbetsliv

Intervjuad om träning och hälsa

I en intervju med Sveriges Radio berättar jag om min syn på hälsa och friskvård i arbetslivet.

Mitt uppdrag som landstingsråd innebär en hel del möten och skrivbordsarbete. Men mitt i all stress är det viktigt att också hitta tid för fysisk aktivitet. Jag tränar sedan ett par år på ett gym och har nu även börjat med simning, för att få lite variation.

I samband med landstingets stora stegtävling tidigare i år skrev jag att vi som arbetsgivare måste stötta våra medarbetare att ta hand om sig själva genom friskvårdsaktiviteter. För egen del vet jag att nästa år kommer bli särskilt intensivt, med val både i juni och september. Då är det särskilt viktigt att inte glömma bort träningen. Sveriges Radio har intervjuat mig om och andra politiker om våra tankar om träning och hälsa så här ett år innan valet. Intervjun kan du höra på Sveriges Radios hemsida.

Anna Starbrink
Anna Starbrink, Liberalerna. Hälso- och sjukvårdsregionråd i Stockholm.
https://annastarbrink.se
Skapade inlägg 1823